Friday, November 26, 2010

video


Just The Way You Are
by Bruno Mars

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they’re not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She’s so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don’t see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she’d let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She’s so beautiful

And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you’re searching for
Then just stay the same

So don’t even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you’re amazing
Just the way you are

When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are


Dedicated this song for my Lovely Kasih

Hope my Kasih love this song..

Tuesday, November 16, 2010

saya di tag!


oh thanks to hifaz_phat (btl x aku eja ni?) sebab rajin mengetag nama beta di belog beliau.  and congrats, dis is my first tag kat belog baru ni. tenkiu..tenkiu..nanti rajin2 la reka tag, and jangan lupa tag saya lagi
anyway. saya tak berapa paham. tapi rasanya tag ni suruh saya impose kan mimik wajah kan? pijah? betul tak ni? if im not mistaken la kan.. boleh klik sini untuk melihat contest yang dibuat beliau.

Wednesday, November 10, 2010

cuti cuti cinta

owh so geli mak bila baca tajuk entri di atas, nyahhhhhh..

heyy. im not talking about  farid-kamil-nora-danish punya movie tu tau.  ini cerita saya yang dah tua tua bangka baru reti nak melawat tempat bersejarah. tulah kau, dulu anti sangat subjek Sejarah kan....  eh eh itu tipulah. saya mana berani benci subjek Sejarah, chekgu Sejarah saya dulu garang tau.  sekali dia jeling je dah boleh buat jantung berderau seperti cinta pandang pertama (hyperbola).  tu baru sekali jeling. belum ditambah dengan ayat-ayat 'wrong turn' dia..

tapi sangat menipu lah kalau sepanjang 24tahun menghirup udara beroksigen ni saya tak pernah menjejak kaki di bandaraya bersejarah ini. janganlah cakap saya kuno sangat. katak bawah tempurung pun tak. maybe sebab faktor geografi dan demografi yang lansung mematikan nafsu saya untuk ke sini.  lagi pula, my sista selalu momok kan i dengan ayat, "Melaka panas gila woo..panas gering tahap boleh jemur ikan kering punya.."  jahatkan. lansung tak membantu.  tapi tak mengapa.  saya tetap sayangkan beliau no matter what.


ehem-ehem. sejak si neon hati kau ni orang Melaka laju je kaki kau ke sana kan..  dulu pandang sebelah mata pun kau tak nak.  bila suruh list kan tempat bercuti, sure Melaka tak de dalam list.  why? ok ow. kene buat research proposal untuk mengkaji factors that influence level of interest pada negeri yang dijumpai oleh Parameswara ni.   agak-agak kalau dia still alive, dia terasa tak hah? bukanlah.  *malu*.  bukan sebab dia saya mencemar duli ke negeri ini.. kan saya sudah ngomong, mungkin disebabkan oleh faktor demographic and geographic.  bukanlah salah ibu mengandung.  sekarang saya sudah ada tourist guide tak bertauliah kat negeri ini.  so janganlah sia-siakan kemudahan yang ada.  tak baik membazir.  nanti my mom start bubbling.


melaka. saya pernah menjejakkan kaki di sini enam tahun dulu.  dan semestinya tempoh enam tahun macam-macam boleh berlaku kan. lagikan pantai pun berubah. inikan pula anak encik sharipudin. heh kau kenapa? abaikan.  enam tahun dahulu sepertinya masih ternampak2 bebayang budak berbaju  kaler torquise berjeans biru dan berkasut dan bertudung warna coklat muda senada (abaikan if torquise-lite brown tak cun. dulu aku baru habis SPM, peduli hape haku match tak match.) lompat sana lompat sini, sengih sana sengih sini bersama famili.

tapi sekarang, bersempena dengan pelancaran Melaka Maju 2010 saya menyibukkan diri lagi di sini walhal saya tahu saya tiada mengena pun dengan pelancaran ini yang dilancarkan pada 20/10 dan pada pukul 20:10 minit malam. wah kau. nak 2010 je kan.  semua sebab neon hati la. dan famili beliau.  tak mengapa.  ada lagi seminggu untuk beliau turun ke negeri penyu ku terchenta dan membuat sesi perkenalan dengan famili saya.

mula-mula, kami menerjah dataran pahlawan-melaka mall untuk booking tiket wayang. ye ye saya tahu GSC, TGV ada di mana-mana tapi apa salahnya merasai pengalaman tengok wayang di negeri melaka bersama orang melaka? tehehehe. lepas tu, kami mula merayau-rayau sekitar mall untuk menghilangkan mengah akibat perut penuh sumbat nasi kandar Neon dah sedia maklum, ada dua tempat je yang boleh buat saya tidak bosan dan boleh menghabiskan masa berjam2 tanpa mandi atau makan iaitu bookstore dan petshop.  tapi sayangnya kali ini bookstore agak tak nampak di pandangan mata saya jadi melepak di petshop pun layan jugak. i heart animal damn much *awak, belikan saya bulldog plis..*  dan tengoklah. si pemalas ini.

 neon hati suggest saya untuk bela kucing ini di rumah.  taknak bagi saya bosan, katanya.  aduhai.  bosan sangat ke idup aku ni sampai nak kene ada makhluk berbulu bagai ini di rumah?  bila saya meggeleng kepala, terus dia cuba melamar perasaan saya dengan si hamster.  lagi lah saya taknak. comel tapi busuk buat ape kan?  dapat pulak owner yang malas mandi macam aku ni.  las sekali aku cakap, "nak bulldog boleh? takpun awak belikan saya anak kera yang tecik tu. comelll..." terus eh dia buat muka pelik pandang aku like, you ni demam ke sawan?

neon' macam biasa lah. suka melayankan kerenah saya.  even saya suruh dia jadi photographer tak bergaji saya pun dia tetap maintain senyum.  even lepas dia snap pic saya dan saya hentak2 kaki muncung mulut sebab dalam pic tu saya kelihatan gemoks dan mintak dia snap yang baru pun dia tak kisah.  dilayankan juga peel tak senonoh saya ini.   hey. sila lah sedar. berat dah meningkat. ok boleh guna phase ni sekarang: Im FAT, but u're UGLY. at least i can DIET, U? ngahahahaha *gelak versi satan*
"abang beca abang beca di tepi jalan..putar putar putar putar kaki mengayuh..lalala"

 


abang yang jual gelang berukir. sempat beli satu tapi lupa nak upload.
naik tangga ni pun aku semput.
di puncak runtuhan menara ape tah. *buta sejarahnya aku*
 eh tapi kan..dulu enam tahun dulu aku datang takde lagi benda alah ni.  maybe baru letak kot. tapi aku tak reti lah nak translate dia tulis apa kan. i guess diorang guna bahasa Sanskrit.  Tapi aku tipu dia, aku cakap batu bersurat ni tulis "i love u even your head was full with stone" ngahahahaha.

owh really?? [sambey tayang muka naif-tak tahu-menahu bila dia semangat explain itu ini kat aku even aku dah tahu sebab dah publish dalam buku sejarah tingkatan lima}
try untuk duduk sama rendah berdiri sama tinggi
inilah yang dikatakan "duduk tak sama tinggi, berdiri lagi lah walaupun dan berjingkit kaki"         



 akhirnya. melaka benar-benar panas.  aku dah ngak tahan, cepat3 gesa beliau untuk balik ke Melaka Mall melepak dalam aircond.  di atas adelah gambar sebelum cerita dimulakan.  [kami antara top 3 yang terawal masuk].. cerita apa? hah jangan tak tahu.  selain stone, saya berjiwa bosan+boring.  saya suka support cerita melayu.  dan cerita yang dilayankan ala2 pecah panggung hari itu adalah JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2.  sila lah tengok.  anda akan membuat senaman muka secara tidak lansung kerana sepanjang cerita aku memang gelak tak hingat.  tapi biasalah, kekurangan tu adatlah kan. nama pun bajet ciput. eleh konon kalau crite melayu laju je kau nak kutuk ek, kalau tengok Harry Potter tak de plak kau nak mengomen even banyak gila plot dipotong  daripada novel asal.

eh apesal tetiba membebel?


keluar dari cinema, waktu dah nak masuk asar.  kami bergegas ingin pulang.  keluar saja dari Mall, awan sepertinya mahu tunjuk perasaan.  mendung.  aku cakap, "eh, macam nak hujan.."

"jangan ek..perkataan itu dilarang sebut.  sebab kat sini bila sebut je jadi.."   
 wah. siap warning aku bagai.  takpe takpe. saya cuma pelancong.  anda pemandu pelancong. anda menang.


kendian, dia tanpa segan silu memperkenalkan aku pada orang yang banyak mengajar beliau menjadi orang, iaitu:

sekolah beliau.  betul3 depan Melaka Mall.  perasan tak, kaler dinding sama dengan kaler baju. begitu semangat SKBH kau ye bang? ngehehe..lain kali kita amik gambar depan Melaka High School plak ye, tempat you mula belajar jadi budak sekolah menengah.hehehe.